Saturday, July 30, 2011

bye bye bye Hitachi Koki .

salam. hye semua! wah. dah lama siot aku tak updated blog. rasa gian pulak an nak post entry baru ny. anjatt boboi =,=" hee~ btw, jst nak cakap aku dah officially dah benti kerja kat kilang. mane tak nya kalau dah 12jam kerja (8.10a.m sampai 8.10p.m) kentut pon dah tak rasaa sehh ;D HAHA beku aje punggung duduk an. nasib baik aku dapat department yang kerjanya duduk aje. kalau dapat yg assembly line, pergggghhh. kentut berDARA lah aku. (dara tak dara lah an ) HAHA :D bongeks seh. tak sabar2 nak puasa dah ny ^_____^

dari 25.july until 30.july macam2 aku dapat nasihat yg menaikkan semangat aku dari (ENGINEER HITACHI , technician) untuk terus aku berjihad menuntut ilmu supaya dapt menggapai cita2 ku sebagai seorang civil environmental engineer (hopefully dlm seumur idup aku dapat ah kerja kat Dubai) . hee. aminnn~ antara nasihat2 yang aku dapat dan akan AKU INGAT SAMPAI MATI .

  1. engineer abg sukiman "dah rasa kan macam mane kerja kilang? awak dah kat UKM uh belajar lar rajin2, jangan main2. kalau main2 memang masa depan awak susah lah nanti. kat kilang ny kalau OPERATOR memang penat kerja nyaa aus~, kalau macam abang boleh lah lagi nampak relax."......... (banyak lagi sebenarnya, tapi ini lah utk aku kongsi.
  2. technician abg JONET (nama mantap punya) " aus macam mane rasa kerja kilang ? penat kan? hahhhhhhhhhhhhhh~ tahu pon penat, jadi aus kenalah buktikan bukan semua budak felda macam kita ney ada yang berjaya jugak, gaji rm1+++ , kerja 12jam, tak berbaloi lah auss kalau dah berumah tangga nanti, belajar lah betul2 kat ukm uh nanti aus" (banyak lagi sebenarnya, tapi ini lah utk aku kongsi.

memang aku sentap terharu an dye orang nasihatkan macam dye orang uh abang2 aku sendiri . ;( insyaallah aku akan gapai apa yang di idam2kan selama ny.


hah. ny ada beberapa gmbar sepanjang aku kerja kat kilang uh yg nak kongsi .



pinjam topi engineer :) thanks!

rinduu kat machine =,="

pehh! nak SPANNER 60? giler vapak besat! :D

berat! :D seyes berat! aku meneran aje ny! :D

CALON PELAKON KL GANGSTER 2 : hah apapasal lu kacau tempat gua? *bajet ayahanda! :D
abang ngah! :D pon boleyyyyy~

burukkkkk +______+






okayy semua. ny lar yang dpat aku kongsi. chow chin caw doe! mesti DIN KUDA ngah mara aku neh tunggu aku. padahal aku yg ajak dye p makan an. sorry dinnnn KUDAAAAA~ HAHA :D here i come! byebyebye semua. insyaallah new post tomorrow~ :) harap korang terhibur! :)

Saturday, July 16, 2011

CINCIN ROSMAH RM24.4 JUTA WOW!

hoyyyyyyyyyyy ! haha :D salam!~ utk entry kali ny aku tanak cakap lebih2, nanti kena tindakan macam2 pulak an dengan YANG BERKENAAN. korang tengok aje lar buktinyaaaa :) sumber ny dapat dari KASTAM MALAYSIA. sebab uh aku tanak hidup mewah2 sangat ny . motiffff? :D aha.


NEW YORK doe! :p



sistem maklumat kastam malaysia +__+


natural fancy blue gray CUSHION CV7 DIAMOND RING. wowww~
RM24,458,400.00 !!!! 



ahhhhhhhhhhhhhh~ kan! setiap orang ada pemikiran dan pendapat yang berlegar2 dalam minda~ jadi anda fikirkanlarrr.. duit kerajaan? duit simpanan? duit raya masa kecik2 dulu? duit wat kerja part time masa pas SRP,SPM dulu? HAAHAHAA :D entahhh lahhh... anjatttttttttttttttttttttt BOBOIII~! :D ahaha :D



Wednesday, July 13, 2011

good night

hey hey hey

jum masuk tidurr :) 

salam cium mak kita dlu,

pas uh baru boleyyy tidunnnn.

*syrga kan di bawah kaki mama kitaaa <3

Tuesday, July 12, 2011

aku boleh jadi gila kalau pakai bedak sejuk.

heyyyy you! good evening ~ :) jum2 aku nak citer sikit something ngan korang . nak kongsi2 lar gitu annn. :) aku neh memang taleyy tahan lar sekali lagi aku diseksa JIWA dan RAGA oleh pekerja asing kat kilang aku ny especially pempuan. ada ke patutnya dia orang g pakai bedak sejuk kat muka dye time2 kerja uh. pagi2 pkul 8a.m smpai ke malam 8p.m tak buang2 an. tak tahu lar kalau dye tampal muka dye orang guna plastik supaya air yang kena kat muka dye tak kena bedak sejuk. bajet kalis air kot? HAHA :D entaaa larr ann. eh. aku tak mengumpat taw. aku neh mana lar suka mengumpat ny. muka aku kan suci kan? daalam aty ada tamannn woww~. haha tapi disebabkan budak asing uh pakai bedak sejuk, aku nak jadi GILA ketawa dalam aty.. aty aku pon tak dapat nak tampung smpai terpaksa bluetooth g jantung. *hebat tak hati aku ada bluetooth? pedulik apee akuu ;p 

macam gini lar an budak ASINg uh pakai bedak sejuk . tapi dye letak kat area pipi berjejari 1inch. *wah guna ayat math uh* HAHA :D



sekadar perhiasan . :)
hah. mane nya aku tak gelak gelak macam machine nak hancur kat department aku uh :D HAHA lama2 aku tgk makin sengsara aku nak gelak dalam hati :D LOL. cuba bayangkan kalau semua pekerja government and non-government macam nurse, doctor n kalau taleyy bla kalau lecturer , cikgu2 kat sekolah pakaii bedak sejukkk.. OPSSSSSSSSSS~~ aku tanak cakap ape2 lar an. imagine pon tamauuu~ :D HAHAHA :D abissss semuaaaa ~. haha :D actually nak citer lagi dengan detail lagi, tapi sok kerja larr.. nak tidurr sudaaa.. :) okay semua. insyalah akan diupdated blog aku yg sekarang jarang aku nak updated sebab mencari rezeki yg HALAL :). adios! :0 salam. may ALLAH bless you readers! ;) 

p/s : tolong jangan bawak smpai dalam mimpi pleasee.. takut nanti katil korang basah :D dah besar2 pon ngompollllll. HAHA macam NOBITA larr kau neyy. :D LOL. 

Friday, July 1, 2011

aku jealous PANGKOR ISLAND .



hye semuaaa~ . haha saje nak cakap aku jealous PANGKOR ISLAND ! tengok gambar pon dah best. PULAU SIPADAN pon lagi aku jealous. tapi ny sesaja aku nak menjamah jiwa aku ny dengan pemandangan yang tenang. dah lama tak kuar jenjalan aku ny untuk bersosial. madah kerja aje lar an. yea lar, aku tak banyak duit an. :) tak macam u'olzz~ nak aku letak aje pictre2 PANGKOR ISLAND yang aku GOOGLE search :D jealous tak jealous lar kan. aku tak pernah g mana2 pulau melainkann buat PULAU kat bantal aku sendiri. *aku yakin korang mengalami perkara yang sama kan ? HAHA pulau kita air liur jajahan kita aw! :D HAHA



jealous.
lagi lar jealous.

nak macam gini! 

nak baring kat situ! 



nak buat2 lemas kat sini. HAHA

nak mancing ikan keli kat sini. *siapa percaya hang percaya hang tutttt* ayat jozan :)








nak lombong emas kat sinI! :D 


nak minum air kelapa uh sampai pokok kelapa mati . :P


nak bawak balik air+batu+pasir+pokok letak kat dlm uma :D



nak mandi sunat kat sini! :D


bahaya nak cakap ny. tgh lelaki. dpn belakng pempuan :D


hah korang! jealous tak? sape2 tak jealous sbb myb korang dah biasa g hodiday kat pulau2 ny tak macam aku . heee. okay semua . ini aje utk entry kali ny. sorry okay tak salu updated ;( kerrjaaa punyaa pasal :) sayang semua! awak pon sama! :*


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...