Wednesday, May 11, 2011

SETELAH LAMA KU MENUNGGU, MEMANG AKHIRNYAAA HANTU DI JB?!

huahuahuahua:D
asssalamualaikum semua :) selamat malam bagi yang berada di Malaysia . dipendekkan cerita sebenarnya hari ny motor kesayangan aku yang aku pos dari bangi dah sampai.... pehhhhhhhhhh~ serius seronok giler. RINDU giler aku kat motor uh kan. sayang ketat2 tahu tak! ;) heeeee~ motor biasa aje aku punya. :) tak ah macam ada yang pakai kawasaki ninja turtle . CEHHH~ kecikkan sikit ayat uh. hahaha :D kantoi nanti peminat2 motor ny karang baca blog aku.. 

Dipendekkan cerita lagi, petang tadi aku dan mama aku pergi JB(area larkin ah gitu) lepas mama aku abis kerja. mama ambik aku dekat depan uma. dalam perjalanan ke JB uh nasib baik belum jem lagi. (tangan kedada kepala ke atas) tiba-tiba aku dengan mama aku tergamam!!!! macam sepertinya melihat ada hantu sedang berlari-lari mencari UNDERWARE nya yang hilang. hahahaha :D  rupa-rupanya hujan turun dengan lebatnya.(jangan mara hahhh) nasib baik hujan, kalau air mata HANTU(bukan nama sebenar) memang tangan kedada kepala ke atas!! 

memang ah aku terus risau kan macam mane nak ride motor ny dari JB ke KULAI dengan hujan-hujan gini. kalau hujan macam orang nagis takape jugak. ny hujan lebat giler! kalau aku menagis pun orang tak perasan kerana diselindungi oleh air hujan uh . heee~

macam orang buta uh masa uh nak tengok jalan. memang lebat hujan uh sampai tak nampak jalan. (tapi aku ada nampak gadis-gadis) .. hahaha :D tak ada ah.. gurau ajeee. sedangkan jalan uh pon aku tak nampak inikan gadis-gadis an. heee~ :D apalaaaaaahh kebijaksanaan nyaaa annn~ Di sinopsiskan lagi cerita ini kan akhirnya aku sampai jugak kat PPL JB. aku guna pos laju ah pulak. tak SANGGUP pos guna KTM...! banyak giler calar balar nanti kulit KEKASIH aku uh ... LOL 

lepas settle sign semua, aku ambik ah motor aku uh dengan penuh kasih dan sayang yang tinggi melampaiii~ HAHA :D adoyaiiii~ (punya lah syang kat motor an) okay lah kan. sama sini aje lar aku punya entry. nanti karang banyk sangat tulis , ada jugak nanti tak ada idea untuk entry seterusnyaaa.. okay lah u'olz. papaii semuaaa~ ASSALAMUALAIKUM W.B.T! :)

P/S : tak ada kena mengena dengan yang sedang kentut atau yang sedang sembelit :0

Tuesday, May 10, 2011

SEBENARNYA MANUSIA YANG SALAH!

SALAM SEMUA :) ceh. tajuk bunyi lain macam kan? heee~ sebenarnya aku cuma nak cakap pasal pemanasan global yang sedang berlaku pada dunia kita. Malaysia pun turut menjadi lebih panas cuacanya. Mana taknyaa, selamany aku mandi masa malam2 uh air rasa sejuk, ini aku mandi rasa macam rasa airnya bila aku ORDER AIR SUAM kat kedai mamak. Perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~ memang hilang nikmat mandi uh kalau air pun macam rasa air suam... 

Dalam situasi macam gini siapa patut kita salahkan? siapa yang buat pembalakan dengan penuh NAFSU? siapa yang buat PEMBAKARAN TERBUKA? dengan banyak lagi aktiviti-aktiviti yang memberikan kesan kepada suhu dunia . cewah. ada gaya tak aku? HAHA korang boleh pikir secara logik kan?. takkan lah pulak haiwan kan macam semut, lipas, tikus yang buat gitu. spongebob and barney pun tak sanggup. :D 

sekarang pun angin dah macam kat gurun dah. rasa bahang aje an. dah tak rasa sejuk macam dulu lagi. kalau unta kat Malaysia ny boleh bercakap, mesti unta-unta uh cakap "kita macam kat gurun lah, negara ape ini yea? ,mmg seronok lah negara ini dimana panas macam kat gurun" HAHA adoyaiiii.... :D tapi kalau unta-unta uh bercakap aku rasa aku lah yang lari dulu sembunyi kat bawah kereta. pas uh kalau kereta uh bergerak, aku jugak yang mati. Padan muka aku.! HAHAHAHA :D 



bagi sesiapa tak pernah tgk unta, ny ah unta. *mintak2 korang dah tgk ah an. sebab nanti malu pulak kena bahan sebab tak pernah tgk unta* hee :p
heee~ okay ah semua. cukup kot rasanya untuk entry aku kali ini :) keep in touch okay as my follower. :) aku cukup cukup cukup menghargai pengikut-pengikut aku :) thanks being my follower ...... lap you ol~! bye bye bye



Monday, May 9, 2011

KEMBALI NYA AKU KE TEMPAT ASAL .


assalamualaikum semua . :) wah. mmg lama sungguh aku tak mengUPDATED blog aku ny. setelah abisnya final exam dismbung pula dengan field work surveying engineering :) dengan berbekalkan duit yang tak seberapanya aku berjaya menjejakkan diri ke tempat asal aku. bukan kubur yea! choi!~  kulai tempat aku! :) heee~ sebenarnya gembira teramat sngt bila dah sampai kat kulai ny. cewah. dah macam jakun dah aku ny an. padahal bukannya aku bljar kat UK pun. aku beljar kat UKm jek pon~ HAHA :D awal2 ada UK uh bolehhh ah an nak sedapkan atyyy~ heee~

tapiiii bila dah balik rumah ny terasa bosan lah pulak an. apa2 pun kehidupan di universiti mmg sangat best !! :) serius aku cakap. rata-rata senior cakap macam gini. aku pun tak nak ah jadi kaunselor kan, ciri-ciri pun tade. yang ada kat aku ny cuma tetulang badan yg TOUGH~. nak buat macam mane kan dah aku tetulang gini. heee~ haaaaa~ kau! ape sal uh mulut terkumit2? mengumpat tak dpt menerima kenyataan lah uh an akan badan aku. :D gurauuu aje lahhh :)

sebenarnya mmg aku nak updated blog ny . tapi mood nak updated uh tak datang2! aku seruuuuuuuuu tak menyahut, aku menyerit dye tak datang2, barangkali aku dah kelaut baru nak mendayung mencari aku mood ny~ :) okay lah semua :) i chow dulu yea :) papaiiii~ ;) sayang korang ketat2!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...