Saturday, February 26, 2011

WE LOVE YOU PUAN NOR HAFIZAH ABD MUJIB ( TRIP TO LEDANG)


"WE LOVE AND MISS YOU PUAN"

the best mentor! <3

kami semua rindu kat mentor kami yang tak dapat nak digambar melalui kamus bergambar, kamus bersuara BESTA mahupun kamus bersuara seperti bateri dah nak habis  ....... cewah. touching lah pulak an. :) tapi mmg best kot MENTOR kiteorang ny. *terasa kenikmatan belajar dekat KMJ !! terima kasih puan  :) 

kami semua ucapkan terima kasih kerana ;

1. ajar kami masak choclte cake. 
2. berbuka puasa bersama kami .
3. masakkan kami KEK dan bagi kiteorang makan masa program mentor mentee <3
4. BBQ kat padanng. ( praktikum yang pertama wat BBQ) haha
5. Pergi berkelah kat gunung ledang ( TAJUK UTAMA BLOG ) 
6. banyak lagi ah nak cakap ny. terima kasih ah puan yea ;)





OKAY.  berbalik kepada TRIP BERKELAH kat ledang.  Aku akan gunakan gambar-gambar untuk menceritakan detik-detik gembira, suka lara(bukan dara ea ) haha . ;D dari bertolak dari KMJ smpai lah balik semula ke KMJ dengan muka penuh dengan KEGEMBIRAAN walaupun mmg rasa PENAT masa uh an . . .



---------------------------BERTOLAK DARI KMJ--------------------

kami bukan pendatang tanpa izin :D haha muka kami muka AHLI SURAU atau MASJID sahaja :)
*sebarang bantahan akan ditolak secara menggunakan
mathematic equation* haha ;D


we are PF40 



antara ahli-ahli praktikum mentor PUAN (sapa yang nak cakap ahli kubur uh slow2 sikit aw, tapi kalau korang nak cakap ahli syurga , MMG anda semua digalakkan lah ) HAHA :D LOL
GEMBIRA KAN RIAK MUKA AKU? haha
AHA LAH CECEP. kau lah yang paling TINGGI kat dalam gambar ny cecep!!!! :D HAHA
nak sedapkan aty kau yang mmg tak sedap tu. haha :D



itu bukan aku yang tonggeng. :D mase ny driver tekan break KUAT2.
*alasan macam tak boleh guna aje en? haha





------------------SETIBANYA DI GUNUNG LEDANG--------------


SEKALI TGK MACAM BUDAK-BUDAK. DUA KALI TENGOK MACAM SIFU AND TONGGA TAK PERNAH JUMPA PELAMPUNG. MANA TAKNYA , SAMPAI-SAMPAI AJE TERUS G KAT PELAMPUNG. HAHA *nasib baik ah tak beli pelampung nyy.. haha :D *terus hilang keMASKULIN kiteorang nanti * HAHA LOL :D

dari kiri ; cecep*milah ,
AUS JAHIDI*sifu , irfan*tongga.. haaa an an an an? :D kelakar babun kot! ;D


menunggu KEDATANGAN PUAN YANG DICINTAI KETAT-KETAT , SOLID-SOLID!!! <3
macam sifu and tongga baring kat atas jalan nak tunggu BINATANG 4 RODA :D HAHA 




anak-anak PUAN :) HAHA
gaya memang dah ada kan? tapi BAKAT??? hahaha *lu Pikir lah sendiri* haha :D



------------------------BERKUBANG TIME------------------------

dye orang ny dengar ceramah aku macam paham tak paham aje an. :D semua buat fokus sebab nak jaga HATI aku yang mmg BAIK HATI ni. love u'olz!! <3
ragam-ragam orang yang tak pernah mandi kot aku rasa. haha :D dengan muka dah penat(ipan n FLASH) tapi aku? still KUAT!! HAHAHA :D kan aku tough kan? HAHA :D




semua nak tuduh aku MENCURI HATI PEREMPUAN KOREA :D LOL. *punyalah jealous dye org nyew pownnn~* :D


aksi-aksi 18tahun keatas ditunjukkan . dont try this at your room!


basahkan aje lah budak-budak perempuan tue pown~ :) *sejuk mata memandang* HAHA :D


aku berkata "dah ah korang, aku nak balik ah gini, sape suruh korang cakap aku  TOUGH  kat air terjun ny, nanti abis PUTERI GUNUNG LEDANG nak culik aku. " hahaha :D *percayaa bolehh? :D LOL

kami semua tak bergaduh pasal apa semua makanan ada dalam perut aku :D HAHA LOL





------------------------ BACK TO KMJ---------------------------




semua penat. tapi korang tengok aku?? GAGAH!!! :D





antara cenderahati yang dibeli *budget tade. so beli keychain aje ah. . save money ah katakan . HAHA




------------------- TAMAT SUDAAAAAAAAAA------------------


TERIMA KASIH PUAN ATAS SEGALA-GALANYA. KAMI SEMUA MERINDUI  PUAN SELALU ;)  DENGAN SLOGAN KITA "WE LOVE PUAN ".


PRAKTIKUM F40 BEST AH KORANG BEB.. OKAY AH korang.*time to sleep. * sayang FOLLOWER TOOTH FAIRY KETAT2!!!!! * 


bagi sape2 tak follow lagi uh, follow ah yea ;) hehehe

Tuesday, February 22, 2011

FESKAB '11

selamat malam semua ;) hee~ sebenarnya sekarang ni mmg waktu untuk aku tido. tapi disebabkan atas SEBAB2 tertentu. aku rasa macam tak lena nak tido.  mungkin AKU dilahirkan untuk melakukan QIAMULAIL . hahaha IMAM MUDA lah katakan. haha LOL  ...... HAHA



FESKAB '11 banner 



hah. berbalik kepada FESKAB tadi. FESKAB merupakan festival sukan antara blok Kolej Keris Mas. Macam-macam ada kat FESKAB ni. dah macam ASTRO kan? MAcam-macam ada . :) hehehe aku minat masuk BOLA TAMPAR aje. (aku kan TOUGH lah katakan ) kalau batu seremban ngan congkak aku masuk nanti , KESIAN pulak nanti kat orang lain tak menang, dah aku kan RAJA CONGKAK dengan BATU SEREMBAN.. *kesian lah katakan :D HAHA habis semua HADIAH aku sapu BERSIH nanti :D  (hahhhhh~ kau asal? ngumpat aku eh? semua jealous dengan keTOUGHfan aku ney. haha :D udah-udah lah uhhh.... LOL


Selepas berhempas pulas sehingga patah-patah tulang aku. *gurau aje patah2 uh. aku tak kawin lagi doe. :D lagi pon aku tak risau patah-patah pon tulang aku sebab aku kan TOUGH kan??? pleaseeeee PERCAYA~ :D HAHA :D   ....... dapat jugak group aku Gold Medal dalam volleyball ni. Terima kasih ah buat team blok 9 mantop! ;) aha. tetiba mata aku nak tido pulak ni. *mungkin dye tak sabar-sabar nak mimpi malam ny an. haha :D lol. hahhhhhh... otak u'olz yg jangan pkir BACIN-BACIN. aku ney pemikitan sesuci BAYI BARU LAHIR. haha :D okay friends! aku mahu tidur sudaaaaaaaaaaaaaaa~ selamat malam semua ;)


Gold medal kan? haha silau kan? haha ;D tapi kalau jual kat kedai emas mmg nak cari pasal lah an.  confirm kena PEREMBAT+maki secukup rasa dengan TOKEY uh. haha :D bak kata orang. "kalau bangang uh, jangan tunjukkan sangat, nanti ramai yang menjadi bangang bertambah-tambah". haha :D


-----------------------------------------------THE END----------------------------------------------



Saturday, February 19, 2011

BERAKHIRNYA MID-SEM EXAM

siapa cakap kalau lepas MID-SEM test terus hilang STRESS ? tak da maknanya nak terus hilang STRESS nya.


lepas aje abis test aku memulakan RANCANGAN AUS KE-6 (RAK-6) *bukan RMK-9 aw. HAHA saja aje aku nak mengade2 wat RAK-9. tapi kan macam sesuai aje an RAK-6?  HAHA whtever larrr. :))


Mula2 cerita nye panjang, jadi aku pendek kan menjadi SEPENDEK pendeknya. lepas dari exam aje around 10p.m , aku ajak   AWE(bukan nama sebenar) , SYED ALi (bukan nama sebenar) , AMAR( bukan nama sebenar) utk pergi makan kat LUAR..


Entah kenapa entah aku terasa macam MENGIDAM DURIAN an. haha nak cakap mengandung, aku LELAKI sejati. kacak uh ? tak ah kacak macam KAU an. tapi muka IMAM MUDA lah an. :D HAHA  lepas aje makan kat BBB seafood KITA ORANG semua terus BERKELIARAN seperti manusia ah, x kan seperti 'animal' pulak an. Agak-agak lah jugak doww~ :O LOL

Kat bangi ny punya lah banyak SEKSyen dye nak cari an. Ada SEKSyen 1 , 2 , 6 . 16 .3 banyak ah lagi SEKSyen uh. HAHA :D LOL. *saje aje aku BESARkan ayat uh. HAHA :D sebab mase aku taip tadi uh, button CAPS LOCK aku , ada orang PINJAM. HAHAHA :D percaya kan? haha :D LOL LOL LOL


Lepas pusing2, jumpa ah satu-satunya kedai yang jual durian. GILER ah terus kite orang ambik durian YANG GRED A punya. *dengan harapan aljeBRA pon dapat A jugak an. HAHA boley tak macam gitu? hahaha ;D kalau boleyh. mesti semua orang nak follow aku. haha :D LOL doww~


tanpa memikirkan HARGA RM40.00 untuk 2 biji ( 1KG= RM15 ) ........ mahal kan? kat FELDA TAIB ANDAK pon lagi murahh~~ ..  MENGIDAM punya pasal. aku sebat aje. haha :D *CREDIT TO ali and AWE sebab payung duit sama. :)

Lepas uh dalam perjalanan balik , aku yg pegang durian uh, naik MOTO lah katakan. :) pergggggg~ punya ah berat. nasib baik BADAN AKU TOUGH! HAHA :D *eh. yang kau nak jeles nape? hakikat doe! HAHA :D  lepas uh tangan punya lah lengun , aku letak kat PEHA aku, giler ah. mmg FEAR FACTOR abis ah.*masa uh sure giler peha aku boleh tahan. jap lagi terSEKSa aku. :D haha :D


durian uh KALAU macam tembikai kulit dye tak ape jugak. ny dah macam KULIT LANDAK dah. arhhghhhhhhhhhhhhhhh~ mau nanti aku lak yg jadi landak an. HAHA :D


pas uh , sampai ah kat kolej KIY kiteorg menLEMPIAS kan mengidam tadi dengan penuh KENIKMAtan. ..SEDAPPP  WOWWW~ nyum nyum nyum~ mmg TAK RUGI lah an :)




giler sedap! ngidam punya pasal :) macam mengandung an :0 haha






algeBRA+DUrian= BRADU. LOL



thanks doe ALI , AWE , AMAR follow beli DURIAn uh. ;)

------------------------------------------------ THE END----------------------------------------------

Monday, February 14, 2011

AKU DAPAT BALIK KERETA "KUDA' DENGAN "LEMBU" AKU. YEYE

my room key actually :D LOL u"oLZ?
entah kenapa dengan aku pada hari itu, aku bangun dengan penuh KECERAHAN. *imam muda lah katakan an.

hehe ....... aku tak sangka aku bangun-bangun tido bunyi deruman kereta yang MEMBINGITkan aku lalu

memnyedarkan aku dari tidur yang INDAH. (tak nampak sngat kan macam bangun lambat?) haha :D



 rupa-rupanya mereka2 yg meminjam KERETA-KERETA ferrari dan lamborghini  aku kembali untuk

memulangkan kereta aku kembali. aku bersyukur KEHADRAT ILAHI kerana dengan izin dan LIMPAH

kurniaNYA kerana "kuda" dan "lembu" aku kembali ke pangkal jalan. HAHA *itu pon nasib baik ada orang

lain yang memandu, kalau tak mmg binatang "kuda" dan "lambu" aku pergi mencari pasangan nya untuk

mendapatkan ZURIATnya. haha :D ((kalau macam gitu mmg KAYA dalam dunia ny kalau ada orang yg ada

kereta ferrari ngn lamborghini , tak payah susah-susah beli yang baru, hanya IZINKAN ferrari dengan lembu

utk mencari pasangan nya. HAHAHAHA :D L.O.L dowwwwwwwwww~

dan lihat keputusannya dalam hanya masa 10bulan. TERUS dapat GENERASI yang baru. +++macam iklan

fair and lovely sudaaaa~HAHAHA :D ))

*tolong jangan tiru idea yang BIJAK ini....... L.O.L. :D  




can i have this car? perhaps someday :)
sebenarnya acahhhhh aje post yang baru U'olz baca tadi., haha. actually mase ney ada AUTO-SHOW FERRARI AND LAMBORGHINI kat kolej aku an. KOLEJ KERIS MAS UKM!    trademark """"MANTOOPPPPPPPPPPPPPPP""""'. cakap aje kolej yang trademark dye MANTOp. semua tahu~ :D hahaha :D tapi masalah air aje memanjang kat kolej neh. grrr *emosi kejap. haha :D




-------------GAMBAR-GAMBAR YANG SEMPAT AKU AMBIK MASA AUTO-SHOW -------------




kunci aku berlogo kan AYAM aje :D LOL. boley lah an nanti kereta  berLOGOkan ayam. "gauss-elimination" nama kereta uh nanti. HAHA








JOHORian owner :)







aku tak mati lagi ah. korang mulut jgn CAPOL~. haha :D *muka ketika penuh keimanan~ :)





dalam hati aku bertanya "mesti pengunjung2 ney ingat aku boleh masuk dalam EKZOZ dye yang BAPAK besar :D HAHA L.O.L" (ekh korang jangan jealous okayy lamborghini) haha :D


-----------------------------------------------------end part-1--------------------------------------------


------------------------------------------detik-detik "KECEMASAN"---------------------------------





jangan tiru aksi yang JACKIE CHAN pon x berani buat neyy~ HAHA :D




macam sakit kew macam gembira? haha :D *padahal dalam hati aku uh nak gelak kuat2 aje. (tergugat doe orang tengok aku macm gini.) semua nak tiru GAYA UKM aku. haha :D





-------------------------------------------------- THE END-------------------------------------------


sekalung budi kepada pihak-pihak terlibat ;) 

mari datang KOLEJ KERIS MAS :) mantoppp sudaaaaaaaaa~ haha


Monday, February 7, 2011

MAMAK SUKAKAN KAMI?

info tempat kejadian ?


ZAM ZAM MAMAK! 
11:45p.m
05/02/2011

Mula2 aku tak ada niat pon nak g mamak menjelang tengah malam ny an. Tapi memandangkan ada satu PERGADUHAN yang BESARRR PUNYAAAAAAAAAAAAAA kat rumah dgn NENEK KEPAK , terpaksalah aku membawa NENEK KEPAK g MAMAK. Mesti anda tertanya-tanya kan bagaimanakah bentuk PERGADUHANNN YG SNGTT BESARRRRRRRRRRRRRR yg baru saya katakan? *geliMAT siak aku cakap macam gini! HAHA 

OKAY CERITA NYA BERMULA beginii.. **jeng jeng jeng jeng.. (dinasihatkan bagi ibu2 yang mengandung segera berjaga2 dengan perut anda apabila membaca ) *insan prihatin lah katakan aku nehh. :D

SEMUA SEBAB  SEMANGKUK MEE NY LAH !!

MEE DAH TADE! :( ABIS SUDAA~
okayy. ceritanya bermula begini. masa ny aku tgah belajar aljeBRA via my lappy. lepas tu NENEK KEPAK ny datang dari dapur dengan membawa semangkuk MEE HON soup, aku tengokkan aje lah an. Selpas uh boleh pulak dye makan dpan aku.. ape lagi tergugat ah perut aku dgn MINDA aku utk MEREMBAT makanan NENEK uh. tapi tak ape. AKU CUBA BERSABAR.


 tapii sabar aku ada batasnya. MINDA+PERUT aku sudah berbunyi2, dan MINDA+PERUT aku cuba merancang strategi utk melakukan SERANGAN terhadap NENEK yg "KURUS" dari aku tu. LOL *mesti nana marah aku kan kalau aku cakap dye GEMOK. jadi aku gunakan "KURUS" untuk bagi dye "GEMBIRA" .HAHA okay. aku pon pergi kearah NENEK dgn muka SUCI IMAM MUDA . cewahhhh~.


 aku tgk dye , dye tgk aku. aku tgk dye, dye tgk aku, (berapa banyak tengokk dahhh) HAHA. pas uh aku berfikir sebentar nak ambik SUDU atau GARPU? lalu aku ambik SUDU sebab nanti boleh rasa soup+mee !! saya ingatkan pada anda semua perasaan tamak BERMAKNA dimasa begini :) HAHA :D lepas uh aku makan bergaduh2 ngn NENEK sebab aku ambik banyakk.. MMG PADAN MUKA KAU NANA! :) HAHA LOL. 


lepas uh nana tak puas hati terhadap IMAM MUDA SIRI KE-4 (aku lah) . dye cakap " YOES, kau tak baik lah macam gini, orang tamak selalu rugi". lepas uh aku cakap lah ." rugi x rugi. sekarang ny dengan makanan, mane ada rugi kew untung kew. yg penting sapa TAMAK DYE KENYANG" (dinasihatkan sekali lagi supaya ibu mengandung x gelak seperti anda x mengandung, sdar sikit diri uh mengandung) HAHA :D lepas uh aku MEMPAMERKAN sifat ABG yg sejati MEMPELAWA NENEK utk g ke MAMAK meneruskan dengan order makanan lain.. ;) *aku baik taww~ :P

okay. sekrang aku cerita kat mamak pulak da. Sampai2 aje kat mamak adik aku cakap "yoes, ramainye orang. mane nak duduk" biasa lah budak yg suka makan MACAM NENEK KEPAK mmg macam gitu. haha klu boleh dye nak makan satu meja uh dye sorang aje. sebab nak order banyak lah katakan :D HAHA :D  Lepas uh ada sorang MAMAK neh ambik order, punya lah happy dye ambik order siap wat lawak2 biawak dye lagi. sebab tu lah aku suka g mamak. layanan hotel yg berINFINTY bintang dye pon x macam mamak. aku order MEE GORENG MAMAK BUNGKUS untuk along kat rumah n aku pulak CHAPATI dengan TOSAI ngn KOPI PANAS KURANG TEMBIKAi. haha*tembikai uh gurau aje lah. aku bukannye perut macam korang. perut mesin. AHAHA opssss~ heee~ 



NANA pulak order roti kosong+milo ais tak salah aku. (kalau duit aku mmg kalau boleh dye beli air yg paling mahal sekali) hahahaha :D lepas dah abis2 makan semua uh panggil mamak uh tadi mintak BIL. dye pulak suruh aku baca nama yg dye tulis kat bill uh. macam gini tulisannya ""chandary"".. PUNYA lah tertnya aku ape punya ISTILAH lah an , nak kata istilah ENGINEERING mmg jauh. Rupa2 nye nama dye :)) haha :D *gelak macam IMAM MUDA aku dkat situ jugak. haha macam nak mintak dye tuliskan nama dye banyak2 aje dekat baju aku mase uh. HAHAHA :D akhirnya. KAMI PON SUDAAA KENYANGGG~ kembali lah kami ke rumah kami di MATAHARI. *ingat kat KULAI uh tak maju ke? haha cakap aje MATAHARI KAT INDAHPURA uh.. semua ORANG tahuuu~ HAHAHAH :D an an an an NENEK KEPAK? ahaha :D


------------------------------------------------- THE   END -----------------------------------------------

GUITARIST MCR dengan NENEK KEPAK <3 LOL


don' try this at MAMAK. sampai air basuh tangn pon nak minummm~ HAHA 








Sunday, February 6, 2011

AKU LESAP ?


dah nak balik dah kan selepas seminggu cuti mid-sem + CNY. nasib baik dah beli tiket dah pon.  TEPAT PKOL 3.00PM PLATFORM 12. berangkatlah aku pergi ke BANGI. ada kew sape yg sama bus dengan aku? mintak2 tak ada lah sebab nanti takut KORANG tengok aku aje. HAHA *perasannnn sudaa~ takade lah. bergurau aje lah~ :)) lepas ny bila lah aku nak balik KULAI ny lagi. macam dah tak ada cuti panjang lagi dah. CUTI SEM aje lah nanti kan aku balik lagi. Tapi dgn ada SHORT SEM lagi dari bulan 4 smpai akhir bulan 7..  panas aje KETIAK aku dgar an. nasib baik tak terbakar KETIAK neh. Apakan daya, tugas ku sebagai seorang mahasiswa an.. (korang ada rase geli geleman tak aku ckp gini?) hahahaha :D naik aje cuti ny terus ada mid-sem test untk subjek aljeBRA and GRAphics. uwaaaaaaaaaaaaaa~ CUAK macam kucing tgah meneran utk eyak~ HAHAHA :D hopefully i can solve all the question with any careless mistakes.! aminnnnn~ aku doakan kawan AUStralia sama2 berjaya! :))

Saturday, February 5, 2011

FIRST OF ALL.

nak GELAK banyak2 boleyyy tak? HAHAHAHAHAHAHA :D peduli ape aku kalau korang ckp tak boley pon... entah kenapa entah kan aku terasa nak wat blog neh. Terasa segan pulak nak post neh. Malu2 gitu.. sebab selama ny aku post pon guna POS MALAYSIA.. mudah aje~~ beli setem 30sen. pas uh kena TGK DULU kiri dan kanan , atas bawah , senang cerita dalam 3-D lah. *tapi aku x ah nak susah2 nak pakai spect 3-D uh yg macam korang pakai tgk cerita RESIDENT EVIL bagai2 uh~ HAHA :D sebab ALLAH dah bagi mata aku neh macam 4-D sudaaaaaaaaaaaaaa~ (4D uh bukan NOMBOR2 ekorrr hah) aku sepakk karanggg korang . OKAYYY lepas LINE DAH CLEAR. ambik stem uh letak kat LIDAHHH pas uh wat MUKA MR.BEAN (innocent) lekatkan stem tu. okayyy?? mudah kan?? LOL macam korang tak biasa aje buat masa budak2 dulu kan kan kan?    


*weyhh korang jangan bagi tahu pulak MR.BEAN yg aku cakap muka dye INNOCENT abissssss. tapi secara jujur mmg INNOCENT pon muka dye tu.. 


credit (topup $1)  to this NENEK KEPAK kerana menjadi setiAUSaha aku dalam pembikinan (bukan bikini) blog aku neh . LOL  


ini lah NENEK KEPAK yg aku sayang! mampat2 solid2 ketat2  catalyst2 <3 <3 <3 <3







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...