Monday, December 19, 2011

DARA DI JARI KU



haha. sorry entry uh dara pulak. DARAH patutnya. saja aje aku buat2 gempak sikit. :D okay la kan ada tajuk dari tak ada tajuk entry aku uh , haaaaa kannn.


biasa lah kalau dah careless macam gini ah jadinya kan. jadi sayangi lah diri anda. jangan jadi seperti daku. =____= . K.O wow~   dah ah nak exam. boleh pulak jari kanan aku yang kena. perghh. nasib nasib nasib. 


ape nak buat lah kannn. 

Sunday, December 18, 2011

THE POWER OF " IM SORRY SAYANG"

ini yang aku mahukan! and for every couples! this statement will gives a huge changes in your relationship. there's limit for my heart. once broken consider ...................................................... just thinking. 

enjoy your emotional . you deserved for that.

MUNGKINKAH SATU HARI NANTI INI TERJADI KEPADA KU?


Puaskah kau lukaiku
Puaskah kau sakitiku
Puaskah khianatiku
Puaskah hoo.. Sayangku

Di manakah nuranimu
Di mana akal sehatmu
Sekarang kau campakanku
Setelah kau dapatkanku

Mungkin hanya bila ku mati
Kau 'kan berhenti 'tuk menyakiti
Sampai kapan aku begini
Terus begini
Terus engkau lukai

Ingatlah saat yang lalu
Saat kau peluk diriku
Tapi kini semua lalu
Kau tega khianatiku


Saturday, December 17, 2011

PANJANG BETUL TANGAN KAU!



eh. memang kalau letak kain kat raga moto memang kena rembat ek? :D kedengaran seperti baghal kan siapa yang sanggup rembat kain aku uh. punya ah banyak kain yang boleh dye rembat. spender dye uh g ah rembat buat lap/basuh motor uh. Ini sampai kain basuh motor aku yang dah lama aku guna dye g rembat. Tak kan MAT JAMBU lak yang rembat? yelar kan, dah kain aku uh warna pink. (aku tak pink pink pink neh eh. ) come on laaaaaaaaaaaaa . grr

kepada insan yang sedikit baghal uh, kau guna aje lah kain aku uh. aku berfikiran positif aje yang kau nak ambil kain uh sebab kau selesema . myb hidung kau uh sama taraf ngn kain yang aku lap2 seat yang aku duduk penuh ngn rakusnyaa uh :D  untuk insan uh, aku harap jangan ah tangan kau uh panjang kat pakaian dalam orang :D HAHA 100% baghal kau uh nanti :D okay. ada paham ? :D papaiii .

Sunday, October 9, 2011

BBB TOMYAM BANGI,MALAYSIA

sampai sudah aku kat bilik selepas dinner bersama fauzan di BBB. thanks pojan! belanja aku makan kerang tadi :* =_=  memang sampai besok tengah hari lah nikmat kenyang ny kan . :D hahaha . dah orang belanja. dah ah tadi naik BABY aku. sejak2 dah kembali sihat BABY aku neh. makin POWER pulak.! supppppppp lajuuuuuuuu~ :) abis BMW 7-series aku potong.(BMW uh tengah parking memang ah aku mampu potong) cuba kalau kat highway? pehhhh~ anjatt boboi! kena tinggal bpe kilometer lah an :D . okay. only this for tonight. i want continue my revison . :)

good evening guys.!

Kisah Asal Usul Hajar Aswad



hajar aswad

Hajar AswadKetika Nabi Ibrahim a.s bersama anaknya membina Kaabah banyak kekurangan yang dialaminya. Pada mulanya Kaabah itu tidak ada bumbung dan pintu masuk. Nabi Ibrahim a.s bersama Nabi Ismail bertungkus kumus untuk menjayakan pembinaannya dengan mengangkut batu dari berbagai gunung. Dalam sebuah kisah disebutkan apabila pembinaan Kaabah itu selesai, ternyata Nabi Ibrahim masih merasakan kekurangan sebuah batu lagi untuk diletakkan di Kaabah. Nabi Ibrahim berkata Nabi Ismail berkata, "Pergilah engkau mencari sebuah batu yang akan aku letakkan sebagai penanda bagi manusia." 


Kemudian Nabi Ismail a.s pun pergi dari satu bukit ke satu bukit untuk mencari batu yang baik dan sesuai. Ketika Nabi Ismail a.s sedang mencari batu di sebuah bukit, tiba-tiba datang malaikat Jibril a.s memberikan sebuah batu yang cantik. Nabi Ismail dengan segera membawa batu itu kepada Nabi Ibrahim a.s. Nabi Ibrahim a.s. merasa gembira melihat batu yang sungguh cantik itu, beliau menciumnya beberapa kali. Kemudian Nabi Ibrahim a.s bertanya, "Dari mana kamu dapat batu ini?" Nabi Ismail berkata, "Batu ini kuterima daripada yang tidak memberatkan cucuku dan cucumu (Jibril)." Nabi Ibrahim mencium lagi batu itu dan diikuti oleh Nabi Ismail a.s. Sehingga sekarang Hajar Aswad itu dicium oleh orang-orang yang pergi ke Baitullah. Siapa sahaja yang bertawaf di Kaabah disunnahkan mencium Hajar Aswad. Beratus ribu kaum muslimin berebut ingin mencium Hajar Aswad itu, yang tidak mencium cukuplah dengan memberikan isyarat lambaian tangan sahaja. 


Ada riwayat menyatakan bahawa dulunya batu Hajar Aswad itu putih bersih, tetapi akibat dicium oleh setiap orang yang datang menziarahi Kaabah, ia menjadi hitam seperti terdapat sekarang. Wallahu a'alam. Apabila manusia mencium batu itu maka timbullah perasaan seolah-olah mencium ciuman Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail. Ingatlah wahai saudara-saudaraku, Hajar Aswad itu merupakan tempat diperkenan doa. Bagi yang ada kelapangan, berdoalah di sana, Insya Allah doanya akan dikabulkan oleh Allah. Jagalah hati kita sewaktu mencium Hajar Aswad supaya tidak menyengutukan Allah, sebab tipu daya syaitan kuat di Tanah Suci Mekah. Ingatlah kata-kata Khalifah Umar bin Al-Khattab apabila beliau mencium batu itu (Hajar Aswad) : "Aku tahu, sesungguhnya engkau hanyalah batu biasa. Andaikan aku tidak melihat Rasulullah S.A.W menciummu, sudah tentu aku tidak akan melakukan (mencium Hajar Aswad)."




sumber :iluvislam

Friday, October 7, 2011

ONLY FOR YOU BABY

hey i love you baby baby baby! :*

baby baby baby (lentok lenggok justin gigi) =____=" hah! yang tahu tu senyap2! haha siot aje aku neh . 


senang2 untuk you baby . i spend around rm80 today for you baby! :* time2 sekarang lah you nak meragam macam-macam dengan i! please baby. setiap minggu i mandikan you guna sabun yang mahal2! siap wax kan lagi you.sampai berkilau2 you! tak cukup ke baby?  ke you jealous sekarang sebab i ada someone selain you? you jealouss ehhh.! naughty lah you neh . =__= 


you ny pandai tau nak minta kasih sayang dari i.! that's why i wanna love you as you hate me baby!  huahuahua! sekarang ny you dah dapat ape yang you mahu! :* i promise lepas ny i jaga you elok2! i promise !  AHAHA :D nanti you temankan i balik jb yea . kita ikut highway dari bangi sampai ke johor! :) nanti i belanja you air kegemaran you RON95. or you nak RON97? HAHA :D okay yea baby! 


actually korang jangan salah tafsir. BABY BABY yang aku guna kan kat atas uh refer 4 my motorcycle okay ^_________^ acewah! baby baby baby gitu. 


bye semua. nak g solat jumaat lah ! :)

HARGAILAH DIRI ANDA!

yeay! arabic ! :) suka lah badan aku neh an :)


macam gini rupanya rasa penat eh bila ada lab (11a.m sampai 5p.m)? haha kang aku cakap banyak2 merepek pulak nanti an. ada lah nanti kuar yang tak pasal2 kang. hehe. dipendekkan cerita, badan kita akan rasa dihargai bila kita memberikan ganjaran yang tak pernah dirasai oleh diri sendiri (aku lah tu) seperti minuman arab (fayrouz) macam gambar kat atas uh. walaupun harganya tak lawa sedikit =_____=" tapi untuk menghargai badan sendiri. aku sanggup!!! :) untunggglaaa sapa yg jadi isteri aku nanti. :) acewah. hah kan dah! aku dah keluar dah pasal hal2 sensitif neh . ahaha :D tapikan aku nak cakap neh weyh! serius ah weyh dgar ape aku nak cakap neh.! dah2 lupakan dulu nak reply mesej uh. tak penting pun ah selain dgar ape aku nak cakap neh. acewah!


jadi , secara sikologinya, bila korang beri penghargaan kat badan korang automatic korang rasa macam badan korang uh bertenaga balik!. :) jadi korang banyak2 kan lah beri something HADIAH yang secara sikologinya akan membuatkan korang boleh bertenaga lebih dari yang biasa. yang pentingnyaa IKHLAS! ;) sampai sini aje :) gudnight!. :)

Thursday, October 6, 2011

SAY NO TO HAMBA BUKU


say NO!

kawan2 sekalian. jangan jadi hamba kepada buku sepanjang masa. jangan hanya hafal maksud 'terms' engineering , mathematic or another else courses. mesti korang akan lupa dengan mudahnya. tapi memahami lagi berkesan dalam jangka panjang. ingt "tak semestinya seorang pelajar yang menghafal akan memahami dengan mudah, akan tetapi seorang pelajar yang memahami akan mudah untuk menerangkan apa yang dihafal" (boleh ke aku jadi sasterawan?) HAHA :D sempat lagi aku tuh . :) hee~

one of my mission : sekarang ny aku sedang memperbaiki segala kelemahan diri. sesungguhnya kelemahan diri yang kita berjaya kenalpasti akan menjadi senjata yang lebih merbahaya daripada kelebihan kita sendiri apabila kita berjaya membaiki kelemahan diri kita itu. kita manusia memiliki otak yang MAMPU BERFUNGSI melebihi berjuta-juta komputer. :) sekirannya anda merasakan anda berjaya, itu merupakan pemangkin untuk anda menjadi lebih cemerlang pada masa akan datang. percaya pada diri! percaya anda yang terbaik! anda adalah anda. :) 

Tuesday, August 16, 2011

kerana mereka lah aku boleh tertawa .


saya sayang mampat-mampat family saya boleh tak?! :*

assalamualaikum w.b.t . 13.August.2011 memang hari yg bermakna untuk aku. *mood : touching* hari bermakna kerana aku dapat bergurau, gelak ketawa, penat lelah basuh pinggan, mop lantai, berebut nak mandi macam budak2, berebut nak makan juadah berbuka puasa, berborak2, memang banyak lah kalau nak disenaraikan walaupun hanya lebih kurang 24jam aje :( kalau 240jam macam mane lah an lagi kenangannyaa :(. itu lah boboiboy geng! irpan, alip, imran! :( kalau boleh tiap2 weekend nak membuat syaitan :D


emosi sangat lah an aku. :D okay. gembira pulak. nanti dah menagis2 pulak kang, abis lappy uh nanti korang mengencis~ HAHA :D actually on 13.August.2011 merupakan Majlis Berbuka Puasa FAC (KMJ) . biarlah gambar-gambar ini yang menceritakan kenangan manis, gelak tawa, keceriaan sepanjang majlis itu. nanti aku type makin sedih aku :( *actually aku tak suka bila dah orang siap2 nak kemas2 untuk balik rumah masing-masing :( perpisahan uh yang memeritkan :(


tadah aje lar tangan ^___^


nyum nyum nyum~

anak dara sedang menghidangkan makanan untuk teruna :)


banyak betul banyak betul banyak juadah! :)

sama wow. tapi yg ny Dr.pian masked rider! :)

mamat bunga eh? =_=" HAHA

sayam mereka! :*

dengan paip pon jadii! :) manisnya senyuman kami! :)

seseorang tiada dalam gambar ny :( bertiga tidak lengkap!. :(

maskulin boleh lah tahan. =_= kena gemok lagi lah! :D

boboi imran ngn boboi ipan tade :( sebab uh aku berkelakuan liar +_+"
ada boboi alip ngn boboi aus aje :(

kesedihan dalam senyuman tanpa boboi semua  :(

makan nugget abg lamka belanja ! ngn curi2 guna pacik uh punya penapis. betul ke penapis? HAHA ;D lantak lar. blog aku. ikutt aku ah nak tulis ape :D

remaja remaja remaja :)

melawat adik sayam kat kmj! :)

tanjung mas! :) gembiraanya semua nak tangkap gambar .

terpaksa senyum untuk perpisahan :(
bahagia kan~?
saling menyayangi memang amalan KAMI! <3 :*


inilah perpisahan yang tak boleh ku hadapai .:(
sayang Facilitator Alumni Club.! <3
inilah keluarga saya yang saling menyayangi! :* semoga dapat berjumpa ngn korang lagi :* setiap kali bersama korang mmg aku tak dapat lupakan setiap kenangan! boboi ipan, boboi alip, boboi imran! :) next event jgn tak dapat datang doe. seksa beb :( thanks semua yang datang dalam majlis berbuka puasa! :*


credit to camera owner : zack and daus md sam!
also credit to cameraman : anif , zack, daus! :)


































































Monday, August 8, 2011

PERCAYALAH AKU DAH MAKAN MUSANG KING

assalamualikum semua . yeah! musang king? :D actually musang king ni merupakan salah satu jenis buah durian yang ada kat malaysia ni. Amboi, takkan lar korang ingat MATI2 aku makan MUSANG an?? HAHA  tanak aku. banyak lagi benda yg boleh aku makan selain dari musang.. geli geleman tahu boboi =_=" telan tak mahu, tapi LUDAH mak aiii berkilo2 banyaknya nanti :D 


kalau nak cerita pasal harga MUSANG KING ny jangan nak cakap ape lar an. sekilo RM25 siot! Semalam mama aku pelawa kat aku 'nak cuba tak durian musang king? mama belanja' hati ku berdetik 'mesti lah nak!' selepas sidang tawar menawar tamat apek uh cakap RM22/kg last price. *omputihhh woww ituu apekkk ...................... anjatttttttt boboiii :D


kalau korang nak tahu RM22/KG itu dah boleh nak dikatakan murah dah kalau nak dibandingkan dengan ada harga yg boleh mencecah RM40/KG pada diluar musim buah durian. seyes aku cakap rasa dye pehhhh! tak pernah aku rasa durian seenak musang ny. punya lar LEMAK! BERKRIM! MANIS! ngn macam2 rasanyaa bila dah masuk seulas dalam mulut.  eh silap! musang king. *aku bukan peminat makanan eksotik macam haiwan musang uh * mahu boleh pengsan aku. :D

hah. ni gmbar yg sempat aku ambil sebelum aku ngn mama aku menikmati santapan musang king ny~ :) *jangan kecur wow~
tiga untuk aku, tiga lagi untuk mama :)

sedapppnyaaaa... pehhhh! hanya lidah mampu merasai kenikmatannya~ :*

macam gini pon bolayy. 0___o

musang king.
wah! dah tengok dah? aku suggestkan. kalau korang betul2 nak merasai nikmat durian sebenar. inilah dia MUSANG KING untuk anda semua menikmati kelazatan dye! ingat lagi aku belajar bahasa arab berbunyi LAZIZUN JIDDAN <3 byebybye semua :)

memang macam gini eh rasa kalau dapat gaji?

assalamualaikum semua :) just nak cakap memang rasa gembira bila dapat duit neh an. haha :D gaji kedua pulak uh! tadi pas ambik gaji kat kilang terus cepat2 g maybank. bank-in duit uh. takut pegang duit banyk sangat =_=" takuttt boboiii~ HAHA :D badul badul badul! :D

kepada awak awak awak  <3 saya ada gold ring untuk awak! :) cinta saya betambah2 kat awak cik metot! popiaaaaaaaaaa satu bakulllllllll! <3

Friday, August 5, 2011

ROSAK AKHLAK DIA.

assalamualaikum semua. :) dipendekkan memBECOKnya aku. pasal tanggungjawab kita menjaga kebersihan dan kemudahan tandas di negara kita ny.  ary uh aku ada lah pergi ke satu tempat tandas , pehhh~ pasal tandas ny tak nak lar aku elaborate banyak2 an. kang ada jugak kang, makanan yg korang makan masa waktu berbuka uh keluar dengan ghairahnya dari mulut korang an. :D taley bla siot ghairahnyaa. ish ish ish. okayyyy~ 


cuba korang tengok gambar ny dan ape yang ditulis .


tulisan marker uh : CONTENG DINDING JAMBAN PON ROSAK KE? *pada aku  "makhluk" uh nak menganjing lah nota uh :D


lepas uh ada ah aku terperasan tulisan kecil yg ada kat hujung ayat nganjengan sorang makhluk uh , dia tulis ROSAK AKHLAK. HAHA . itu yang aku tak tahan uh. kuar aje dari tandas uh aku senyum TAHAN GELAK punya pasal *aku tak tahu macam mane muka aku masa uh* . bodo aje siak. hahaha ;D pandai pulak an yg menjawab uh cakap ROSAK AKHLAK. hahaha :D tapi yang tulis uh apepasal lah dye cakap gitu , padahal dye pon conteng an kat pintu tandas uh. yang uh buatkan aku nak gelak golek-golek dalam tandas. itu kalau korang ah golek2 dalam tandas, :D aku tahan golek2 uh dengan senyum mintak kaki. :D hahaha :D 
jadi , sama-sama lah kita menjaga kebersihan dan kemudahan tandas kita dengan baik. :) 


MARKER : rosak akhlak :D monyol monyol monyol~ :D
anjattt tahu boboii~ =_="


okay semua. ini saje untuk entry kali ini :) jumpa lagii. enjoy this entry okay. :) assalamualaikum . 

Wednesday, August 3, 2011

SKIM BANTUAN PENDAFTARAN KE IPT (YPJ)




assalamualaikum ;) guys! entry kali ini aku nak kongsikan mengenai SKIM BANTUAN PENDAFTARAN KE IPT yang telah disediakan oleh YAYASAN PELAJARAN JOHOR (YPJ) untuk ahli ketua isi rumah keluarga miskin dan miskin tegar yang berdaftar di e-kasih (jika nama anda tiada dalam e-kasih, pengesahan diperlukan dari pegawai pejabat daerah dan ahli dewan undangan negeri/ wakil rakyat.

untuk mendapatkan syarat-syarat skim bantuan pendaftaran ke ipt anda boleh lah dapatkan disini. SYARAT-SYARAT SKIM BANTUAN PENDAFTARAN KE IPT  

bagi mendapatkan borang permohonan skim bantuan pendaftaran pula sila dapat  kan disini. BORANG PERMOHONAN BANTUAN

akhir sekali dapat kan borang pengesahan pendapatan ibu bapa/ penjaga  di sini . BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN

kalau nak mohon uh jangan lah lewat2 tahu g apply. nanti gigit jari aje nanti :) 
diharapkan maklumat ini dapat memberi anda sedikit sebanyak info . :) btw. good luck in your studies~ 

sumber diperolehi daripada :PORTAL RASMI KERAJAAN NEGERI JOHOR

IKLAN SOLAT YANG TIADA DI MALAYSIA


Assalamualaikum semua. salam ramadhan . :) aku nak kongsi satu video ny mengenai iklan solat yang tiada kat Malaysia ny. cuba lah tengok video ny, ala 51  saat aje an :D .kalau lah kat malaysia ada iklan berunsur macam gini kan bagus. ada lah jugak iklan yg memberi impak positif kepada masyarakat berbanding dengan iklan OMBAK BESAR(yg ini taley bla :D ) , iklan kopok MONI, iklan ape bagai lagi lar an :) tak kira lah di bulan ramadhan , di bulan2 biasa perlu jugak iklan berunsur solat seperti ni. sekadar perkongsian :). 


assalamualaikum w.b.t :)

Tuesday, August 2, 2011

saudi arabia. terima kasih ipan!




hye guys! :) just wanna say thanks to my BFF ipan!.
aku suka doe jubah ny! 
ada perfume lagi an . sayang tongga ketat2! ;)
sifuuuuu sukaaa .. haaaaa. an an an?
milaaa jealouss dyee cakapppp. haa~
an an an? nanti bawak sifuu binatang empat roda naikkk haaa.~ 
an an an? *ipan jek kot yang paham :)
thanks aw ipan utk jubah ngn perfume ny. 
nanti kau g saudi aku nak pesan satu bandar mecca uh pulak. :D

^__________________________^

PINJAMAN PEMBOLEH UBAH YAYASAN PELAJARAN JOHOR

assalamualaikum kalian :) aku nak dedahkan korang dengan pinjaman pemboleh ubah yayasan pelajara johor YPJ (mesti korang nak pikir aku DEDAHkan lainn an?) hahaha ;D siot larrr kalau korang pkir cam gituu pada diriku yang lemah ini :D

okay. 

SUKACITA DIMAKLUMKAN BAHAWA SEMUA TAJAAN PINJAMAN YPJ YANG MENERIMA TAWARAN BERMULA TAHUN 2010 DAN MENGIKUTI KURSUS DIPERINGKAT PROFESIONAL, DOKTOR FALSAFAH (PHD), SARJANA DAN IJAZAH DI SEMUA INSTITUSI PENGAJIAN TINGGI DALAM DAN LUAR NEGARA ADALAH LAYAK DITAWARKAN PINJAMAN BOLEH UBAH YPJ. artikel dari yayasan pelajaran johor aku dapat sumbernya. 


jadi syarat-syarat untuk memohon pinjaman pemboleh ubah YPJ ini adalah :

  • Terbuka kepada pelajar-pelajar yang mengikuti kursus diperingkat Profesional, Kedoktoran, Sarjana dan Ijazah secara sepenuh masa sahaja;
  • Menuntut ditempat yang telah dipersetujui oleh YPJ dan tidak boleh menukar kursus atau tempat pengajian sebelum memaklumkan dan mendapat kebenaran bertulis dari YPJ
  • Keputusan peperiksaan atau laporan kursus mesti dikemukakan setiap semester kepada YPJ
  • Menamatkan pengajian mengikut tempoh sebenar kursus yang diikuti, dan jika melebihi daripada tempoh sebenar, pengesahan dari penyelia kursus perlu diperolehi dan tempoh lanjutan hanya untuk setahun sahaja
  • Tidak dibenarkan menerima apa-apa biasisiwa/ dermasiswa daripada mana mana sumber tanpa persetujuan YPJ;
  • Pada bila-bila masa dalam tempoh enam (6) bulan setelah tamat kursus pengajiannya, pelajar tersebut boleh dikehendaki oleh YPJ untuk berkhidmat di dalam perkhidmatan kerajaan persekutuan atau mana-mana kerajaan negeri dalam Malaysia. Sekiranya tempoh tersebut telah tamat dan tiada menerima tawaran dari YPJ, maka pelajar bebas berkhidmat di mana-mana agensi kerajaan ataupun swasta;
  • Sekiranya penuntut itu tidak mengikuti syarat-syarat perkara di atas, maka yang demikian ia tidak lagi berhak kepada apa-apa faedah di bawah perjanjian ini dan perlu menanggung keseluruhan bayaran balik pinjamannya.
untuk kursus diperingkat profesional , PhD, sarjana , ijazah, bayaran balik dan kadar pengurangan seperti berikut;
untuk kelulusan diperingkat sijil dan diploma seperti berikut;

  • Semua bayaran balik akan dikenakan tambahan 4 % bayaran perkhidmatan daripada keseluruhan jumlah pinjaman


siapa yang berjaya mematuhi syrat2 dan mencapai CGPA mumtaz memang dikirabiasiswa pinjaman anda itu. tak pyah nak tension2 kalau tak dapat JPA scholarship , Shell scholarship, Petronas scholarship dan macam2 lagi kat luar uh :) okay. ini lar dpat saya kongsikan kat kamu semua . 



atas permintaan untuk menanyakan mengenai cara-cara memohon:



  1. sila download borang permohonan pinjaman YPJ di SINI
  2. then, download borang data peribadi di SINI 
  3. setelah selesai semua, anda boleh lar hantarkannya melalui pos atau walk-in ke alamat :
No. 12A, Bangunan YPJ, Jalan Nuri, 
Larkin Jaya, Kg Dato’ Onn Jaafar, Karung Berkunci 711
Johor Bahru
80990
Malaysia





Monday, August 1, 2011

niat berbuka puasa mestii!



salam ramadhan semua . eh ingat taw sebelum berbuka puasa mesti mau kena berdoa duluu yeaa ;) nanti sia-sia aje nanti . baca style upin dan ipin pon boleyyy~ :) tak sabar2 ny aku nak buka puasa. padahal jam baru ukul 645pm. ada lagi 38minit lagi ny nak buka.. tak sabar nak terawih untuk malam kedua ny .~ ;D  okay semua.. selamat berbuka puasa! 

Saturday, July 30, 2011

bye bye bye Hitachi Koki .

salam. hye semua! wah. dah lama siot aku tak updated blog. rasa gian pulak an nak post entry baru ny. anjatt boboi =,=" hee~ btw, jst nak cakap aku dah officially dah benti kerja kat kilang. mane tak nya kalau dah 12jam kerja (8.10a.m sampai 8.10p.m) kentut pon dah tak rasaa sehh ;D HAHA beku aje punggung duduk an. nasib baik aku dapat department yang kerjanya duduk aje. kalau dapat yg assembly line, pergggghhh. kentut berDARA lah aku. (dara tak dara lah an ) HAHA :D bongeks seh. tak sabar2 nak puasa dah ny ^_____^

dari 25.july until 30.july macam2 aku dapat nasihat yg menaikkan semangat aku dari (ENGINEER HITACHI , technician) untuk terus aku berjihad menuntut ilmu supaya dapt menggapai cita2 ku sebagai seorang civil environmental engineer (hopefully dlm seumur idup aku dapat ah kerja kat Dubai) . hee. aminnn~ antara nasihat2 yang aku dapat dan akan AKU INGAT SAMPAI MATI .

  1. engineer abg sukiman "dah rasa kan macam mane kerja kilang? awak dah kat UKM uh belajar lar rajin2, jangan main2. kalau main2 memang masa depan awak susah lah nanti. kat kilang ny kalau OPERATOR memang penat kerja nyaa aus~, kalau macam abang boleh lah lagi nampak relax."......... (banyak lagi sebenarnya, tapi ini lah utk aku kongsi.
  2. technician abg JONET (nama mantap punya) " aus macam mane rasa kerja kilang ? penat kan? hahhhhhhhhhhhhhh~ tahu pon penat, jadi aus kenalah buktikan bukan semua budak felda macam kita ney ada yang berjaya jugak, gaji rm1+++ , kerja 12jam, tak berbaloi lah auss kalau dah berumah tangga nanti, belajar lah betul2 kat ukm uh nanti aus" (banyak lagi sebenarnya, tapi ini lah utk aku kongsi.

memang aku sentap terharu an dye orang nasihatkan macam dye orang uh abang2 aku sendiri . ;( insyaallah aku akan gapai apa yang di idam2kan selama ny.


hah. ny ada beberapa gmbar sepanjang aku kerja kat kilang uh yg nak kongsi .



pinjam topi engineer :) thanks!

rinduu kat machine =,="

pehh! nak SPANNER 60? giler vapak besat! :D

berat! :D seyes berat! aku meneran aje ny! :D

CALON PELAKON KL GANGSTER 2 : hah apapasal lu kacau tempat gua? *bajet ayahanda! :D
abang ngah! :D pon boleyyyyy~

burukkkkk +______+






okayy semua. ny lar yang dpat aku kongsi. chow chin caw doe! mesti DIN KUDA ngah mara aku neh tunggu aku. padahal aku yg ajak dye p makan an. sorry dinnnn KUDAAAAA~ HAHA :D here i come! byebyebye semua. insyaallah new post tomorrow~ :) harap korang terhibur! :)

Saturday, July 16, 2011

CINCIN ROSMAH RM24.4 JUTA WOW!

hoyyyyyyyyyyy ! haha :D salam!~ utk entry kali ny aku tanak cakap lebih2, nanti kena tindakan macam2 pulak an dengan YANG BERKENAAN. korang tengok aje lar buktinyaaaa :) sumber ny dapat dari KASTAM MALAYSIA. sebab uh aku tanak hidup mewah2 sangat ny . motiffff? :D aha.


NEW YORK doe! :p



sistem maklumat kastam malaysia +__+


natural fancy blue gray CUSHION CV7 DIAMOND RING. wowww~
RM24,458,400.00 !!!! 



ahhhhhhhhhhhhhh~ kan! setiap orang ada pemikiran dan pendapat yang berlegar2 dalam minda~ jadi anda fikirkanlarrr.. duit kerajaan? duit simpanan? duit raya masa kecik2 dulu? duit wat kerja part time masa pas SRP,SPM dulu? HAAHAHAA :D entahhh lahhh... anjatttttttttttttttttttttt BOBOIII~! :D ahaha :D



Wednesday, July 13, 2011

good night

hey hey hey

jum masuk tidurr :) 

salam cium mak kita dlu,

pas uh baru boleyyy tidunnnn.

*syrga kan di bawah kaki mama kitaaa <3

Tuesday, July 12, 2011

aku boleh jadi gila kalau pakai bedak sejuk.

heyyyy you! good evening ~ :) jum2 aku nak citer sikit something ngan korang . nak kongsi2 lar gitu annn. :) aku neh memang taleyy tahan lar sekali lagi aku diseksa JIWA dan RAGA oleh pekerja asing kat kilang aku ny especially pempuan. ada ke patutnya dia orang g pakai bedak sejuk kat muka dye time2 kerja uh. pagi2 pkul 8a.m smpai ke malam 8p.m tak buang2 an. tak tahu lar kalau dye tampal muka dye orang guna plastik supaya air yang kena kat muka dye tak kena bedak sejuk. bajet kalis air kot? HAHA :D entaaa larr ann. eh. aku tak mengumpat taw. aku neh mana lar suka mengumpat ny. muka aku kan suci kan? daalam aty ada tamannn woww~. haha tapi disebabkan budak asing uh pakai bedak sejuk, aku nak jadi GILA ketawa dalam aty.. aty aku pon tak dapat nak tampung smpai terpaksa bluetooth g jantung. *hebat tak hati aku ada bluetooth? pedulik apee akuu ;p 

macam gini lar an budak ASINg uh pakai bedak sejuk . tapi dye letak kat area pipi berjejari 1inch. *wah guna ayat math uh* HAHA :D



sekadar perhiasan . :)
hah. mane nya aku tak gelak gelak macam machine nak hancur kat department aku uh :D HAHA lama2 aku tgk makin sengsara aku nak gelak dalam hati :D LOL. cuba bayangkan kalau semua pekerja government and non-government macam nurse, doctor n kalau taleyy bla kalau lecturer , cikgu2 kat sekolah pakaii bedak sejukkk.. OPSSSSSSSSSS~~ aku tanak cakap ape2 lar an. imagine pon tamauuu~ :D HAHAHA :D abissss semuaaaa ~. haha :D actually nak citer lagi dengan detail lagi, tapi sok kerja larr.. nak tidurr sudaaa.. :) okay semua. insyalah akan diupdated blog aku yg sekarang jarang aku nak updated sebab mencari rezeki yg HALAL :). adios! :0 salam. may ALLAH bless you readers! ;) 

p/s : tolong jangan bawak smpai dalam mimpi pleasee.. takut nanti katil korang basah :D dah besar2 pon ngompollllll. HAHA macam NOBITA larr kau neyy. :D LOL. 

Friday, July 1, 2011

aku jealous PANGKOR ISLAND .



hye semuaaa~ . haha saje nak cakap aku jealous PANGKOR ISLAND ! tengok gambar pon dah best. PULAU SIPADAN pon lagi aku jealous. tapi ny sesaja aku nak menjamah jiwa aku ny dengan pemandangan yang tenang. dah lama tak kuar jenjalan aku ny untuk bersosial. madah kerja aje lar an. yea lar, aku tak banyak duit an. :) tak macam u'olzz~ nak aku letak aje pictre2 PANGKOR ISLAND yang aku GOOGLE search :D jealous tak jealous lar kan. aku tak pernah g mana2 pulau melainkann buat PULAU kat bantal aku sendiri. *aku yakin korang mengalami perkara yang sama kan ? HAHA pulau kita air liur jajahan kita aw! :D HAHA



jealous.
lagi lar jealous.

nak macam gini! 

nak baring kat situ! 



nak buat2 lemas kat sini. HAHA

nak mancing ikan keli kat sini. *siapa percaya hang percaya hang tutttt* ayat jozan :)








nak lombong emas kat sinI! :D 


nak minum air kelapa uh sampai pokok kelapa mati . :P


nak bawak balik air+batu+pasir+pokok letak kat dlm uma :D



nak mandi sunat kat sini! :D


bahaya nak cakap ny. tgh lelaki. dpn belakng pempuan :D


hah korang! jealous tak? sape2 tak jealous sbb myb korang dah biasa g hodiday kat pulau2 ny tak macam aku . heee. okay semua . ini aje utk entry kali ny. sorry okay tak salu updated ;( kerrjaaa punyaa pasal :) sayang semua! awak pon sama! :*


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...